Київ: вул. Гетьмана Павла Скоропадського (Льва Толстого), 16, (044) 234-09-20
(044) 234-09-20 +38 068 958-61-99 +38 099 975-84-66

Печі, буржуйки

Піч-буржуйка Хімарс

Зовнішні розміри (ВхШхГ): 650x350x600mm

Вага: 45 кг

6 250 грн.
Піч-буржуйка Патріот з варильною поверхнею

Зовнішні розміри (ВхШхГ): 700x310x520mm

Вага: 45 кг

5 520 грн.
Піч-буржуйка Патріот

Зовнішні розміри (ВхШхГ): 700x310x520mm

Вага: 45 кг

5 150 грн.
Новинка
Піч-буржуйка Насамс М2

Зовнішні розміри (ВхШхГ): 694x250x350mm

Вага: 17 кг

3 040 грн.
Піч-буржуйка Насамс

Зовнішні розміри (ВхШхГ): 694x250x350mm

Вага: 22.4 кг

3 810 грн.
Піч-буржуйка Іріс-Т

Зовнішні розміри (ВхШхГ): 756x300x450mm

Вага: 32.4 кг

5 360 грн.

Піч буржуйка для дому. Різновиди та принцип роботи.

Піч-буржуйка набула широкої популярності завдяки простій конструкції та безвідмовній роботі. Найчастіше її встановлюють у лазнях, на дачах, або навіть у квартирах за дотримання всіх умов безпечної експлуатації.

Принцип роботи

Металева піч-буржуйка є компактним пристроєм, що дозволяє швидко нагріти приміщення і підтримувати в ньому оптимальну температуру протягом тривалого періоду. Для такої печі не потрібне додаткове обладнання, вона може бути легко переміщена з одного місця на інше.

Стандартна буржуйка складається з таких компонентів:
  • камера тривалого горіння;
  • зольник;
  • вихід труби для стандартного димаря;
  • ніжки та каркас;
  • дверцята із засувкою.
В обладнанні такого типу, як і в інших печах, обов'язково має бути димохід з дверцятами для підтримки горіння на потрібному рівні та відповідності нормам безпеки.

Різновиди буржуйок

За призначенням такі пристрої поділяють на опалювальні варіанти, призначені для обігріву приміщень, та печі з варочними поверхнями. Як матеріал для їх виготовлення використовується чавун або метал. Чавунні пристрої відрізняються низьким рівнем теплопровідності, але при цьому здатні зберігати тепло всередині приміщення максимально довго.

Через велику вагу чавуну перевозити такі печі проблематично, тому їх встановлюють в одному місці на тривалий термін. Варіанти з металу зі спеціальними екранами швидко нагрівають приміщення, але тепло віддають швидше за рахунок його прискореного виходу. Оптимальними є металеві буржуйки, доповнені зовнішніми листами з металу, що дозволяє їм довгий час залишатися гарячими.

Класична буржуйка

Залежно від тривалості горіння печі також поділяються на два типи. Класичні - це печі з максимально простою конструкцією, яка передбачає корпус із відділеннями для топки та золи, а також димар. Пристрій дозволяє дуже швидко опалити невелике приміщення за рахунок згоряння дров, але при цьому не допомагає економити на паливі.

Буржуйка тривалого горіння

Це печі, у яких паливо не горить, а повільно тліє, за рахунок чого одна закладка дров або брикетів повністю згоряє протягом 1-2 діб. Конструктивно буржуйка тривалого горіння складається з кількох відсіків. В один із них закладається паливо. Приблизно через 20 хвилин після початку горіння, коли дрова вже повністю охоплені вогнем, отвір, через який подається повітря майже повністю перекривається.

В результаті полум'я майже згасає і починається процес тління та виділення газу, який далі надходить у другу камеру. Газ, що виділяється в процесі піролізу, також спалюється, за рахунок чого виділяється велика кількість тепла. Очевидні переваги: ​​хороший ККД, високий рівень економічності та мала витрата палива.

Який потрібний димар для печі буржуйки

Без наявності димаря користуватися буржуйкою буде неможливо, тому про нього варто подбати заздалегідь. З труб та кутового елемента збирають димовий канал, який потім приварюють до готової буржуйки. Також, як матеріал для димоходу використовують цеглу, труби зі сталі або іншого металу, кераміку, вермикуліт або азбестоцемент. Вибирати відповідний варіант слід виходячи з бюджету та складності монтажу. Оптимальним за бюджетом вибором стануть готові труби з нержавіючої сталі, їх головні переваги: ​​невелика вага, прийнятна ціна та відсутність складнощів на всіх етапах збирання.

Як вибрати піч-буржуйку?

Перед покупкою опалювального приладу важливо звернути увагу на такі параметри:
  1. Ціль експлуатації. При виборі пристрою важливо заздалегідь визначити, з якою метою воно використовуватиметься, оскільки сучасні буржуйки підходять не тільки для обігріву. Їх можна використовувати також для приготування їжі або як декоративний елемент інтер'єру.
  2. Потужність. Цей параметр безпосередньо залежить від площі приміщення, що опалюється. Крім цього, при розрахунках варто взяти до уваги матеріал, з якого збудовано приміщення. Для будинків з бетону, каменю або цеглини слід вибирати більш потужні моделі. У середньому на 10 м² потрібно 1 кВт теплової енергії.
  3. Час роботи. Якщо користувачі планують тривалий період опалення, варто придбати буржуйку тривалого горіння.
  4. Розміри. Пекти необхідно встановлювати на відстані від меблів та предметів інтер'єру. Відстань від стін повинна бути не меншою за 40-50 см. При цьому розміри опалювального приладу необхідно співвідносити з площею приміщення.
  5. Вага. Масивні чавунні моделі можуть вимагати додаткового зміцнення підлоги або навіть фундаменту перед встановленням подіуму під піч. Особливо важливо зважати на вагу опалювального приладу, якщо його планується поставити у дерев'яному будинку.
  6. Тип димоходу. На ринку представлені моделі з горизонтальним та вертикальним типом димовідведення. Це необхідно враховувати під час вибору місця встановлення печі.
Переглядаючи цей сайт, ви погоджуєтеся з нашою  політикою конфіденційності